Brusinky

5 Dec 2020

Brusinky se díky vysokému množství živin a především velkému množství antioxidantů řadí mezi „superpotraviny“. Červené ovocné plody v sobě obsahují řadu významných vitamínů, jako je vitamín C či vitamín E, i vlákninu, která snižuje riziko srdečních chorob, mrtvice, vysokého krevního tlaku, cukrovky, obezity a dokonce i onemocnění týkající se trávicího ústrojí. Vše v čisté přírodní formě.

Brusinky jsou nejvíce užívány v případě infekce močových cest, a to nejen jako lék ale zároveň i účinná prevence. Výborně snižují tlak a zabraňují hromadění krevních destiček, což omezuje riziko vzniku kardiovaskulárních chorob. Pomáhají také při léčbě rakoviny a posilují imunitní systém, hodí se proto k užívání v období chřipek a nachlazení. Významným podílem přispívají k léčbě dásní a optimalizují stav ústní dutiny. Brusinky jsou přínosné v jakékoli formě – jako čerstvé, konzervované, sušené nebo tekuté v podobě džusu.